Enersys förbereder för kraftig tillväxt och nyanställer

Batteritillverkaren Enersys planerar nu en större svensk expansion när det gäller batterier för truckar. Företaget siktar på att bygga ut sin serviceorganisation i främst Norrland och Västsverige, säger John Magnusson på Enersys.

 – Vi står nu inför en tillväxt på 50 procent och kommer utöka främst på servicesidan i Norrland och i Göteborg och söker nya medarbetare, säger John Magnusson, försäljningschef och nyckelkundsansvarig på Enersys i Europa.

Det handlar om att utöka organisationen till mer än 15 anställda. Största satsningen sker i norra Sverige, förmodligen med Örnsköldsvik som bas. Även kontoret i Göteborg utökas rejält. I Stockholm och Malmö görs en satsning på service. På huvudkontoret i Hultsfred sker ingen förändring.

Enersys är ett amerikanskt företag som tillverkar blysyrabatterier i Polen och i Frankrike för den europeiska truckmarknaden. Trågen till batterierna produceras i Tjeckien. Företaget levererar batterier både direkt till trucktillverkarnas produktionslinjer och till eftermarknaden. 

Publicerad tisdag, 18 april 2017 10:36

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

19 sep
Top Packaging Summit
Stadionmässan, Malmö
24 sep
CSCMP Edge 2017
Atlanta, USA
26 sep
Post-Expo 2017
Palexpo, Geneve, Schweiz
28 sep
Baltic sea ports & shipping
Plats: Radisson Blu Olümpia, Tallinn, Estland
03 okt