L

Postnord bygger ny terminal i Växjö

MTA Bygg och Anläggning uppför en ny terminal åt Postnord i Växjö. Terminalen ska hantera paket, pall och styckegods och byggstarten är planerad till augusti 2017.

Postnord blir hyresgäst i den nya terminalen på cirka 17 000 kvm och kommer att kunna sortera upp till 10 500 paket i timmen. Terminalen ska också att fungera som distributionshubb, vilket innebär att den blir arbetsplats för brevbärare och chaufförer. Totalt räknar Postnord med att uppåt 400 personer kommer att arbeta i terminalen.

– Postnord genomgår just nu den kanske största förändringen i företagets långa historia. Människor handlar och kommunicerar på helt nya sätt idag och förändringen kommer att fortsätta, säger Anders Holm, chef för Postnord Sverige.

MTA Bygg och Anläggning i Halmstad AB startade sin verksamhet i april 2010 och har sedan dess även etablerat sig i Varberg och i Helsingborg. 

Publicerad torsdag, 13 april 2017 08:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland