Polferries ökar kapaciteten från Ystad

Det polska rederiet Polferries har köpt fartyget Cracovia till linjen Ystad-Swinoujscie. Cracovia kommer att öka kapaciteten på den svensk-polska färjelinjen kraftigt.

Ystad Hamn är Sveriges största hamn för färjetrafik till och från Polen. Under 2016 ökade lastbilstrafiken mellan Ystad och Swinoujscie med 13 procent och godstrafiken med 16 procent.

Polferries sätter in det nya fartyget Cracovia som främst ersätter det mindre fartyget Baltivia på linjen i slutet av juni 2017. Senast rederiet ökade kapaciteten var med fartyget Mazovia 2015. Cracovia byggdes år 2002 i Spanien och har plats för 64 bilar, 124 lastbilar och 650 passagerare.

– Ystad Hamn ser mycket positivt på att våra polska samarbetspartners åter ökar kapaciteten på Ystad-Swinoujscie. säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn.
– Det visar att rederiet, precis som vi, har en stark tro på linjen. Vi grundar detta på den växande volymen av trafik vi sett under de senaste åren.

Publicerad onsdag, 12 april 2017 17:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

19 sep
Top Packaging Summit
Stadionmässan, Malmö
24 sep
CSCMP Edge 2017
Atlanta, USA
26 sep
Post-Expo 2017
Palexpo, Geneve, Schweiz
28 sep
Baltic sea ports & shipping
Plats: Radisson Blu Olümpia, Tallinn, Estland
03 okt