– Lördagsutkörning ökar volymerna med 20 procent

– Beskedet är ett stort framsteg, anser Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.
– Beskedet är ett stort framsteg, anser Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.
(Bild: Svensk Digital Handel)

 – Handelsvolymerna kommer att öka med 20 procent genom att Postnord börjar med lördagsutkörning. Det bedömer Jonas Ogvall, Svensk Digital Handel.

–- Det är ett mycket glädjande besked att paket kommer att köras till ombuden på lördagar. Snabbare leveranser efterfrågas av kunderna och det kommer att stärka de svenska handlarna i den internationella konkurrensen, säger Jonas Ogvall, vd på branschorganisationen Svensk Digital Handel.

Det var under Transportnytts paneldiskussion med e-handlare under Industrimässorna i Malmö som Postnords vd Håkan Ericsson avslöjade planerna på att lördagsutdelning till ombuden inleds i de tre storstadområdena efter sommaren.

Branschorganisationen Svenska Digital Handel har drivit den frågan under flera år, för att effektivisera näthandeln. Postnords besked är ett stort framsteg, sägs också i uttalandet från organisationen.

Handelsvolymerna spås nu öka med upp till 20 procent då ”öppettiderna” på nätet förlängs. Fler konsumenter förväntas handla även på torsdagar och fredagar eftersom det blir möjligt med leverans redan på lördagen, istället för efter helgen.

Ogvall säger att Svensk Digital Handel fortsätter att jobba för att även mindre städer också ska få samma möjlighet till lördagsutkörning.

Publicerad onsdag, 05 april 2017 13:51

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan