Transport fortsätter förhandlingarna

Industrifacken inom LO har slutit ett treårigt avtal med arbetsgivarna. Det ger totalt 6,51 procent under avtalstiden som är tre år. Avtalet trädde i kraft den 1 april och berör direkt 600 000 anställda inom hela den så kallade industrin, inbegripet handeln samt hotell- och restaurang.

 Dock har Transportarbetarförbundet inom LO fortfarande förhandlingar kvar och kommer att träffa motparten Biltrafikens Arbetsgivareförbund, BA, i nästa vecka. Avsikten är att sluta ett transportavtal och ett miljöavtal.

Om resultatet av det nya industriavtalet säger Tommy Wreeth, förbundskassör inom Transport, att den låglönesatsning som Transport arbetat för kom med och att uppgörelsen ligger mycket nära den LO-samordning som Transport sedan tidigare ställt sig bakom.

– Just nu analyserar vi avtalet, men vi kan redan nu säga att det är både för lite pengar och att avtalstiden är för för lång  säger Tommy Wreeth.

Mats Thorén

Publicerad tisdag, 04 april 2017 18:07

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

19 sep
Top Packaging Summit
Stadionmässan, Malmö
24 sep
CSCMP Edge 2017
Atlanta, USA
26 sep
Post-Expo 2017
Palexpo, Geneve, Schweiz
28 sep
Baltic sea ports & shipping
Plats: Radisson Blu Olümpia, Tallinn, Estland
03 okt