L

Andra gången gillt för Pär Svärdson

Logistiken i strålkastarljuset: Apoteas logistikchef Johannes Träskman (t v) och vd Pär Svärdson.
Logistiken i strålkastarljuset: Apoteas logistikchef Johannes Träskman (t v) och vd Pär Svärdson.
(Bild: Mats Udikas)

Nätapoteket Apotea tog hem Postnords logistikpris i år. Det är andra gången vd Pär Svärdson fick priset. Stockholms Stadsmission som driver Matcentralen tog emot ett nyinrättat specialpris.

 

Pär Svärdson fick åter ta emot pristrofén i ”Postnord Logistics Award”. Förra gången var det som grundare av nätbokhandeln Adlibris.

Pär Svärdson deltog i prisceremonin tillsammans med Apoteas logistikchef Johannes Träskman och lagerchef Joakim Nilsson:

– Priset ska förstås gå till lagret i Morgongåva, till vår personal där, sa Pär Svärdson.

Juryns ordförande professor Mats Abrahamsson framhävde särskilt den handfasta attityden till logistik som Apotea stod för, och naturligtvis också den oerhört snabba tillväxten i företaget, omsättningen har femtonfaldigats sedan den nuvarande ledningen tagit över.

Hemelektronikkedjan Elgiganten, reservdelskedjan Meca och vinimportören Oenoforos var de tre övriga företagen som nominerades till Postnord Logistics Award.

I år delade Postnord ut ett specialpris till Stockholms Stadsmission för deras satsning på Matcentralen. Matcentralen har två butiker i Stockholmstrakten som säljer livsmedel till låga priser. Den samlar in matvaror från distributionscentraler som av olika skäl inte kan gå den vanliga vägen. Det kan vara på grund av kort datum, men också för att varumärket utgått eller att grossistförpackningen har brutis.

– Ett exempel på hur samarbete och logistiktänkande minskar samhällets matsvinn och samtidigt stöttar personer i utsatta livssituationer, sägs det i motiveringen till priset.

Prisceremonin inleddes med ett logistikseminarium med presentationer av Business Swedens tidigare chefsekonom Mauro Gozzo, Toyotas Material Handling Swedens vd Henric Hasth, Ikeas Sverigechef Håkan Svedman och Postnords koncernchef Håkan Ericsson.

Mats Udikas

Publicerad torsdag, 23 mars 2017 10:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland