L

Tyskt samarbete stärker Postnord inom styckegods

Postnord börjar samarbeta med tyska Cargoline.
Postnord börjar samarbeta med tyska Cargoline.
(Bild: Cargoline)

Postnord har slutit samarbetsavtal med ytterligare ett europeiskt nätverk, tyska Cargoline som är ett av kontinentens största inom styckegods.

 

Avtalet innebär att Postnord får full tillgång till Cargolines nätverk för både export och import.

Postnord kommer inledningsvis att distribuera gods för Cargoline i Sverige. Omvänt kommer Postnord att hämta upp gods i Sverige för vidare distribution i Cargolines nätverk i Tyskland och övriga Europa.

– Genom Cargoline får Postnords kunder tillgång till ett av Europas mest etablerade och kompetenta nätverk för styckegods, säger Postnord Sveriges vd Anders Holm i ett pressmeddelande.

Postnord har under de senaste åren arbetat på att bli starkare inom parti- och styckegods till, från och inom Norden. Det sker genom samarbete med allt fler företag och olika nätverk till och från kontinenten.

– Postnord är den ledande leverantören av logistik- och e-handelstjänster i Norden, säger Bernd Höppner, Managing Director på Cargoline. Genom Postnords finmaskiga distributionsnät i Sverige kan vi erbjuda hög kvalitet till Cargolines kunder.

Postnord har sedan tidigare avtal med flera internationella nätverk, bland annat det europeiska paketnätverket DPD och Palletways, ett motsvarande nätverk för distribution av pall.

Cargoline grundades 1993 och erbjuder standardiserade och systematiserade grupptransporter samt distribution, upphandling och kontrakterade logistiktjänster i Tyskland och övriga Europa.

Cargoline har över 80 partners i 43 länder och de skräddarsydda logistiktjänster bygger på att företaget förfogar över 1,6 miljoner kvadratmeter lagerutrymmen och 1,6 miljoner pallplatser enbart i Tyskland. 

Publicerad torsdag, 09 mars 2017 23:39

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland