L

Sonat hjälper Brighter med global logistiklösning för diabetesvård

– Actiste är namnet på vår tjänst för diabetesvård, säger Truls Sjöstedt, vd och grundare av Brighter.
– Actiste är namnet på vår tjänst för diabetesvård, säger Truls Sjöstedt, vd och grundare av Brighter.
(Bild: Brighter)

Brighter har valt Sonat som partner för bolagets logistik inför den kommande lanseringen av Actiste som är Brighters uppkopplade diabeteslösning. Actiste hjälper patienten att ha ständig koll på sitt blodvärde och sin insulinförbrukning.

Sonat, som specialiserat sig på att utveckla, leda och driva logistikprocesser, kommer att utveckla en plattform för tillväxt och expansion i många länder.

 

– Actiste är namnet på vår tjänst för diabetikervård, det är alltså mycket mer än bara en apparat eller en dosa som skickas en gång till patienten, förklarar Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare. Till tjänsten hör förbrukningsartiklar som måste komma fram i rätt tid, utan att patienten själv måste hålla koll eller vidta några åtgärder. Att logistiken fungerar perfekt är alltså en kritisk del av hela tjänsten.

Förutom att utveckla logistikplattformen kommer Sonat att fungera som logistikavdelning med ansvar för bland annat prognoser, lagerstyrning, tillgänglighet, orderplanering, transportadministration, leveransbevakning och löpande problemlösning.

Tillverkningen sker till en början helt i Sverige, men fler tillverkningsorter kan bli aktuella. De tillhörande förbrukningsartiklarna kommer att skeppas från olika platser till patienten. Norden och Indonesien är bland de utvalda marknaderna i startgasen, vilket kommer kräva regionala lager för att passa leveranstiderna.

– Sonat har genom sina samarbeten med exempelvis Apoteket, Svenska Retursystem och Varner Ibrahimovic visat att de klarar av att leverera logistiklösningar i världsklass, säger Truls Sjöstedt.

För produktionen samarbetar Brighter med det likaledes globala företaget Sanmina och för kommunikationen med patienterna har Brighter slutit avtal med bland andra Telia och indonesiska mobiloperatören Indosat Ooredoo.

– Det här är ett otroligt spännande uppdrag som vi ser fram emot att arbeta med. Under våra 17 år har vi samlat på oss en stor kompetens och erfarenhet. Med Brighter får vi en möjlighet att kombinera det operativa i vår fjärdepartslogistik-verksamhet med vårt stora strategiska kunnande, säger Kjell Rundqvist, vd på Sonat.

Mats Thorén

Publicerad onsdag, 01 mars 2017 11:55

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland