L

Medling i konfliken mellan Hamnfyran och APMT

Hamnfyran har utlyst en åttatimmars strejk efter att ett 30-tal hamnarbetare varslats om uppsägning.
Hamnfyran har utlyst en åttatimmars strejk efter att ett 30-tal hamnarbetare varslats om uppsägning.
(Bild: Göteborgs hamn)

Medlingsinstitutet har haft överläggningar med parterna Hamnfyran och APM Terminals om konflikten i Göteborgs hamn. Medlarna har lagt en hemställan som parterna ska svara på senast 23 januari, det vill säga dagen före hamnfyrans planerade strejk. (Uppdaterad version)

Hamnarbetarförbundets avdelning 4 i Göteborg varslade om strejk på APM Terminals. Strejken är utlyst till klockan 12 tisdagen den 24 januari och är planerad i åtta timmar. Strejken är ett svar på företagets varsel om uppsägning av ett 30-tal fastanställda. Sedan tidigare pågår en blockad mot övertid, inhyrningar och nyanställningar.

Måndagen 16 januari skedde överläggningar mellan APM Terminals, som företräds av Sveriges hamnar, och Hamnarbetarförbundets avd 4 om konflikten under Medlingsinstitutets försorg. Medlingsinstitutet har nu lämnat en hemställan, en formell begäran, som parterna ska svara på senast 23 januari, klockan 10, dagen innan den utlysta strejken träder i kraft.

Tidigare i januari varslade APM Terminals ett 30-tal tillsvidareanställda om uppsägning. Förhandlingar kommer att ske med Transportarbetarförbundet som APM Terminals har tecknat kollektivavtal med.

 

Publicerad fredag, 13 januari 2017 17:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland