L

Distanshandelsjätten AJ Produkter lanserar egna pallställ

Lars Andreasen visar upp AJ Produkters nya pallställ tillverkat i företagets egen fabrik.
Lars Andreasen visar upp AJ Produkters nya pallställ tillverkat i företagets egen fabrik.
(Bild: Mats Udikas)

Distanshandelsföretaget AJ Produkter har lanserat en egen pallställsserie. Pallställen tillverkas i egen fabrik i Slovakien och säljs både som katalogprodukt och av AJ:s projektavdelning.

AJ Produkter visade sitt nya pallställ ”Ultimate” på mässan Logistik&Transport i Göteborg. Tidigare har man marknadsfört pallställ från andra pallställstillverkare. Lars Andreasen, ansvarig för teknisk försäljning på företaget, demonstrerade det nya pallstället.

AJ:s projektavdelning har redan installerat ställage med omkring 2000 pallplatser till Wohlins fryshus i Halmstad och 9400 pallplatser hos Rexel i Jordbro utanför Stockholm.  Pallstället finns naturligtvis också tillgängligt i delar, som katalogprodukt.

AJ Produkter är en av landets största distanshandlare när det gäller kontors-, industri och lagerinredning. Koncernen finns i stora delar av Europa. Förra året omsatte koncernen 2,3 miljarder kronor.

Systemet använder stolpar med 80 mm bredd. Det är 10 mm smalare än hos andra system. Det är utrymmesbesparande och gör det möjligt att få in en sektion till i ett stort lager, säger Lars Andreasen. Stolparna finns med olika bärighet, den kraftigaste kan användas för en last på uppemot 30 ton per sektion. 

Andreasen framhäver en detalj som att alla delar är målade med glidskyddad lack vilket gör hanteringen säkrare. För närvarande kan systemet byggas upp till 13,4 meter. 

En rad tillbehör finns redan, det är exempelvis påkörningsskydd, utdragsenheter och verktygstavlor för montering på gavlarna. Men ytterligare tillbehör håller på att utvecklas.

Mats Udikas

Publicerad onsdag, 30 november 2016 16:17

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland