Jollyroom i Kärra växer i Backa

Ole Sauar, vd för Jollyroom.
Ole Sauar, vd för Jollyroom.

20 000 kvadratmeter i två hus växer nu till 30 000 kvadratmeter i tre – vilket ger årets julklappar en egen lokal. Expansionen för leksaks- och barnprylshandlaren Jollyroom gynnar även fastighetspartnern Castellum.

Kärratrakten i Göteborg förblir hemmet för hela Jollyroom, trots att lagret i och med den senaste expansionen alltså fördelas över tre hus. Transportgatan 17, i och för sig med postadress Hisings Backa, är senaste tillskottet på adresslistan. Lokalen ligger tre fyra kilometer från de tidigare, vilka i sin tur är grannar med varandra. Hyresvärd för alla delar är Castellum.

Det nya lagret är på 9 650 kvadratmeter, och kommer till en början att fyllas med julklappar på 12 000 pallplatser.

– I framtiden kommer det att fortsätta fyllas på kontinuerligt med nya produkter säger Jollyrooms vd Ole Sauar i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att Castellum har ett stort antal fastigheter i Göteborgsregionen, och beskriver fastighetsbolaget som ”en partner som kan möta våra behov i en löpande expansion”.

Omsättningen för Jollyroom var förra året 392 miljoner kronor och kommer i år, enligt företaget självt, att passera 600 miljoner kronor.

Publicerad onsdag, 19 oktober 2016 15:45

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

24 okt
Sthlm E-pack & Logistics
Filmstaden Sergel, Stockholm
25 okt
25 okt
Tapa-konferens
London, Storbritannien
29 okt
ITS World Congress
Palais des Congrès, Montreal, Kanada
07 nov
Logistik & Transport
Svenska mässan