L

Bring, Posti och DHL inleder paketsamarbete

Överens: direktör Jukka Rosenberg, paket och logistikservice i Posti Group (tv), vd Achim Dünnwald, DHL Paket och koncerndirektör Gunnar Henriksen, E-handelsdivisionen, Bring.
Överens: direktör Jukka Rosenberg, paket och logistikservice i Posti Group (tv), vd Achim Dünnwald, DHL Paket och koncerndirektör Gunnar Henriksen, E-handelsdivisionen, Bring.
(Bild: Posti Group)

I april så ansluter sig finska Posti och norska Bring till DHL:s europeiska paketnätverk, med sikte på e-handlande privatkunder.

DHL:s paketnätverket kommer då att täcka 16 länder. I och med avtalet, som inte är exklusivt, kommer nätverket att ha 6500 paketombud i de sju nordiska och baltiska länderna i slutet av det här året. Enligt DHL kommer det att stärka marknaden för e-handel över gränserna.

Det nordiska och baltiska nätverket skiljer sig från DHL:s nät i övriga Europa genom att man använder sig av paketombud, istället för att leverera direkt till hemmen. DHL utlovar kortare leveranstider och leveranser på lördagar. Man kommer att ge en avisering om förmodad ankomsttid för paketen, liksom bekväma returer av paketen oavsett vilket land i nätverket de kommer från.

Förra året meddelade svensk-danska Postnord att man utvidgar samarbetet med paketnätverket DPD Group så att det också omfattar privatkunder. DPD Group ägs av franska La Poste och omfattar 10 länder och totalt 26 000 utlämningsställen. Enbart Postnord har totalt 5 800 paketombud i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Publicerad torsdag, 17 mars 2016 09:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland