L

Aditro tar hand om logistiken åt Bosch och Siemens

Centrallagret för Bosch och Siemens vitvaror flyttar till Stockholm Syd.
Centrallagret för Bosch och Siemens vitvaror flyttar till Stockholm Syd.
(Bild: BSH Home Appliances)

BSH Home Appliances med vitvaror från bland annat Bosch och Siemens blir en av de första hyresgästerna i Aditro Logistics nya stora lageranläggning i Nykvarn. BSH kommer att flytta in under 2017. Anläggningen byggs nu ut till 40 000 kvm

Totalt kommer uppdraget åt BSH Home Appliances sysselsätta ett 40-tal anställda hos Aditro. Tredjepartslogistikern kommer snart att inleda rekryteringen.

BSH:s produktsortiment omfattar ett brett spektrum av hushållsapparater för matlagning, disk, tvätt , kyl, frys och småel från de välkända varumärkena Bosch, Siemens, Gaggenau och Neff. Andreas Westlund är logistikchef för BSH Northern Europe.

Aditros nya anläggning ligger på Kilenkryssets område Stockholm Syd i Nykvarn. Det finns i nära anslutning till E4 och E20 samt stambanan.

– Vi har tecknat ett långt avtal med BSH Home Appliances. Men detaljerna är konfidentiella, säger Mattias Kettelhoit, vd på Aditro Logistics. BSH kommer att utnyttja omkring 50 procent av den lageranläggningen som kommer att vara totalt 40 000 kvm i slutet av året. Idag ligger centrallagret i Eskilstuna.

Den första byggetappen på 20 000 kvm av lageranläggningen är nu klar och inflyttningen av nya kunder kommer att ske under februari och mars. Vilka de kunderna är uppger inte Aditro. Samtidigt sker byggstarten av etapp två på 20 000 kvm, den blir klar för inflyttning i slutet av det här året.

Fastighetsägaren som Aditro hyr av är NREP Logicenters, som är en del av Nordic Real Estate Partners. NREP har också byggt logistikanläggningen.

Mats Udikas

Publicerad onsdag, 10 februari 2016 14:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland