L

Whiskey Trios ägare kallar kritiken överdriven

På sajten Arbetet.se intervjuas Burcin Tunc, ägare till fartyget Whiskey Trio som hålls kvar i Varberg. Han tillbakavisar kritiken som överdrifter från en liten stad.

Brister i mat och sängkläder ankommer det på besättningen att påpeka, och maten är kockens ansvar, framhåller Burcin Tunc. För rederiet är det småkostnader i jämförelse med fartygskostnaderna, och följaktligen inget som det hålls tillbaka på från företagets sida, är bilden som Burcin Tunc ger apropå rapporterna om misär på fartyget Whiskey Trio.

– Men jag skulle behöva hyra en helikopter om de ska ha färsk frukt och grönsaker hela tiden, säger Burcin Tunc apropå att fartyget avreste från Turkiet för två månader sedan, då med gott om mat ombord.

Risken för Varbergs säkerhet avfärdar han.

– Jag har alla internationella tillstånd som behövs för att frakta sprängmedel. … Jämfört med många andra fartyg som jag känner till och som fraktar vapen och sprängmedel så är mitt fartyg i väldigt bra skick, säger Burcin Tunc till Arbetet.

Vad gäller lönerna under ILO:s minimum så förklarar Burcin Tunc dem med att de gällt besättningsmän som inte kan anses färdigutbildade.

– Nuförtiden är det vanligt att många unga indier vill arbeta för oss, för de har inga jobb där hemma. Och nu har vi en agentur här i Turkiet som förser de här människorna med jobb. Så de flygs hit från Indien och går ombord på fartyget utan att veta någonting. De vet inte ens hur man håller i ett rep, säger Burcin Tunc till Arbetet.

Publicerad torsdag, 28 januari 2016 10:10

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland