L

Bil-Volvo ger lyft för Göteborgs hamn

Rullar på bra.
Rullar på bra.
(Bild: Göteborgs hamn)

November blev Volvo Personvagnars bästa försäljningsmånad i dess 88-åriga historia, tack vare succén för Torslandatillverkade modellen XC90. Göteborgs hamn hör till dem som drar nytta av framgången.

Enligt Göteborgs hamns nyhetsbrev märker lokala underleverantörer, såväl som logistikbranschen, av den utvecklingen för Torslandafabriken, där ett tredje skift har införts och 1 600 nya anställda har tagits in under året.

– När vi tittar tillbaka på 2015 kan vi konstatera att våra volymer har vuxit, bland annat tack vare uppsvinget som XC90 har gett. Nu pekar det mot att Volvos tillväxt fortsätter under 2016, när leveranserna i Asien når en ny nivå, säger Göteborgs hamns godschef Claes Sundmark, enligt nyhetsbrevet.

Vad gäller Göteborgs hamn så noterar den samtidigt en generellt växande efterfrågan på godstransporter mellan Sverige och Belgien.

Det yttrar sig bland annat i att rederiet SOL har lagt till ett femte anlöp per vecka i Göteborg i rorotrafiken från Zeebrugge. Tillägget görs i form av ett extra stopp på en linje från Tilbury och Zeebrugge mot finska Oulu. Samtidigt höjer DFDS Seaways kapaciteten i sin trafik mellan Göteborg och belgiska Gent genom att byta ut två av de tre fartygen mot sådana som är 30 meter längre. Den linjen avgår sex gånger i veckan.

Publicerad tisdag, 12 januari 2016 11:36

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland