L

Geodis köper amerikansk 3pl-jätte

OHL förfogar över en lageryta på totalt över tre miljoner kvadratmeter.
OHL förfogar över en lageryta på totalt över tre miljoner kvadratmeter.
(Bild: OHL)

Den franska speditörsjätten Geodis skaffar sig ett ordentlig fotfäste på den amerikanska marknaden genom att köpa OHL som är en av USA:s stora tredjepartslogistiker. OHL har 8000 anställda på 120 anläggningar. Företagets lageryta är på sammanlagt mer än 3 miljoner kvadratmeter. 

Geodis som är en del av den statliga franska järnvägskoncernen SNCF Group har som ambition att växa gjobalt med sina kunder enligt ett pressmeddelande från speditionskoncernen. Det är bakgrunden till att man nu kraftikt utökar sin kapacitet som tredjepartslogistiker i USA. 

Efter köpet av OHL (Ozburn-Hessey Logistics) med huvudkontor i Nashville, Tennessee, som nu är genomfört får Geodis en omsättning på omkring 80 miljarder och 38000 anställda. Totalt 400 lageranläggingar runt om i världen kommer att finnas i koncernen. Affären stärker närvaron i USA, kapaciteten på näthandelssidan och också speditionsverksamheten. Randy Curran som tills nu varid vd för OHL har utsetts till medlem av Geodis ledningsgrupp.

OHL har även etablerat sig i Storbritannien och Nederländerna där man bland annat har inriktat sig på internationell distribution av tidningar, distribution och expresstjänster. 

Publicerad onsdag, 04 november 2015 16:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland