L

K-rauta anlitar Postnord för centrallager

Logistik med list: Nu etablerar K-rauta centrallager i Norrköping.
Logistik med list: Nu etablerar K-rauta centrallager i Norrköping.
(Foto: Kesko)

K-rauta, som har 20 byggvaruhus i Sverige, låter Postnord svara för en ny svensk-norsk centrallagerfunktion med bas i Norrköping. Verksamheten startar den 1 oktober.

Bygg-, inrednings- och trädgårdsdetaljisten K-rauta drivs av den finska koncernen Kesko, som även driver 90 butiker i Norge under varumärket Byggmakker. De svenska och norska butikerna kommer med start i höst alltså att försörjas med varor från den nya centrallagerfunktionen hos Postnord TPL i Norrköping.

– Vi ser det som en långsiktig investering som kommer öka såväl våra marknadsandelar som vår omsättning, via både ordinarie butikshandel och e-handel, säger K-rautas logistikchef Unni Olldén i ett pressmeddelande.

Det nya lagret är tänkt att ge ett effektivare och flexiblare flöde från leverantör till slutkund, och ska göra det möjligt att hålla fler produkter i sortimentet. Orten, Norrköping, uppges ha valts baserat på kostnaderna, ledtiderna och preferensen för Postnord som leverantör.

Ett annat företag som nyligen centraliserat sina svenska flöden är Media Markt, medan Swedol nu säger sig kunna skörda frukterna av att ha gjort det härom året.

Publicerad lördag, 02 maj 2015 22:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland