L

Testvecka för kandidaterna till Årets truck

Sida vid sida - alla de tolv truckar som har nominerats för utmärkelsen Årets truck 2015. Dessutom är två systemlösningar nominerade.
Sida vid sida - alla de tolv truckar som har nominerats för utmärkelsen Årets truck 2015. Dessutom är två systemlösningar nominerade.
(Bild: Ifoy Award)

Kandidaterna till  Årets truck har nu gått igenom sitt testprogram. Det skedde under en vecka i Osnabrück i Tyskland. Totalt är det tolv truckar och två systemlösningar som nominerats till utmärkelsen. 

I år delas utmärkelsen Ifoy Award, "Årets truck", ut i fyra olika klasser. Det är motviktstruckar upp till 3,5 ton, motviktstruckar över 3,5 ton, lagertruckar och systemlösningar. Testerna och utvärderingarna av de nominerade truckarna genomfördes på logistikföretaget Hellmann Worldwide Logistics anläggningar i Osnabrück i slutet på februari.

Tekniktesterna leddes av Theo Egberts, Andersom Testing, återkommande medarbetare i Transportnytt. Fraunhoferinstitutet gjorde en bedömning av innovationshöjden på truckarna och systemlösningarna. I Ifoy Award 2015 är truckar och system från Clark, Jungheinrich, Still, Toyota och Unicarriers representerade.

En drygt 20 personer stark jury har sedan värderat testresultaten och kombinerat dem med egna intryck och handfasta prov före omröstningen. Juryn består av journalister från logistiktidningar i hela Europa. Prisutdelningen sker i München 5 maj, samtidigt med mässan Transport Logistic.

Organisationen Ifoy Award syftar bland annat till att höja medvetandet om intern logistik och också öka branschens konkurrensförmåga. Huvudsponsor är sektionen för logistik och materialhantering i den tyska iingenjörsorganisationen VDMA. Vinnarna presenteras i samarbete med materialhanteringsmässan Cemat. Officiell logistikpartner för arrangemanget är Hellmann.

Mer info om tävlingen finns på www.ifoy.org

Publicerad fredag, 27 februari 2015 17:46

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök i nyheter

Kalendarium

29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
21 mar
Edelivery Expo
NEC, Birmingham, Storbritannien
22 aug
Elmia Lastbil 2018
Elmia, Jönköping