Tungviktaren tar logistiken med sig till gruvan

Markus Petäjäniemi, LKAB.
(Foto: Fredric Alm)

LKAB:s logistiknestor Markus Petäjäniemi tar över ansvaret även för gruvverksamheten. 

I början av 2000-talet ledde han investeringarna för 750-meterståg och extra bärkraft på Malmbanan, och ökad hamnkapacitet i Narvik och Luleå. Efter en period som marknadsdirektör tar nu Markus Petäjäniemi med sig logistikansvaret genom ännu ett stolsbyte, när han blir direktör för produktionsdivisionen, Mining.

Mining utgör huvuddelen av LKAB:s verksamhet. Marknadsdivisionen som han lämnar blir därmed en renodlad marknads- och försäljningsorganisation, medan transportfrågorna alltså knyts närmare utvinningen.

LKAB kallar sig på sin hemsida för Sveriges största fraktbolag, och säger sig stå för 35 procent av frakten på svensk järnväg.

Publicerad torsdag, 04 april 2013 16:15
  • Webb-TV

    Slussportarna på plats i Panamakanalen

    Utbyggnaden av Panamakanalen innebär att en parallell transportled byggs upp bedvid den ursprunliga kanalen. Kanalens kapacitet fördubblas och tillåter betydligt större fartyg kan gå genom kanalen. En helt ny uppsättnng av slussportar finns nu på plats. De nya slussarna får tre bassänger och vattensparande system. Videon är producerad av förvaltningen för Panamakanalen.

Köpa ny transportbil?

Transportbilsguiden 2015

 

Transportbilsguiden 2015

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ på telefon:
08-514 934 70