L

Vem vågar konsumentanpassa logistiken helt?

Melker Camnerin har de senaste åren varit ansvarig för tjänsteutveckling- en inom Bring i Norden, för leveranser både till företag och privatpersoner. Framöver kommer han att fokusera än mer på e-handel och hemleveranser, i Brings e-handelsdivision. Melker Camnerin har de senaste åren varit ansvarig för tjänsteutveckling- en inom Bring i Norden, för leveranser både till företag och privatpersoner. Framöver kommer han att fokusera än mer på e-handel och hemleveranser, i Brings e-handelsdivision. (Bild: Bring)

Logistikbranschen utmanas nu av de nya mer eller mindre disruptiva aktörer. Aktörer som Shutl, Urb-it, Shyp och kapar delar av leveranskedjan, konstaterar Melker Camnerin som är ansvarig för tjänsteutveckling på Bring.
– Vi kan inte stå kvar vid sidolinjen och se på under tiden som nya aktörer positionerar sig. Här finns möjligheter att lära nytt och utvecklas, skriver han i en artikel som publicerades i Transportnytt 1-2016.  

Det är dags att ta steget och förändra de gamla företagsanpassade logistiknätverken. Vi måste kunna leverera dit, och när, det passar mottagaren – inte tvinga mottagaren att anpassa sig efter leveransen.

Precis som andra mog
nande marknader så ut
manas nu logistikbranschen av nya mer eller 
mindre disruptiva aktörer. Ofta kapar de en del
 av leveranskedjan där det 
finns utrymme att göra 
något som sticker ut leveransmässigt. Aktörer som Shutl, Urb-it, Amazon prime now skruvar på ”last mile”, sista delen i leveranskedjan från terminal till slutmottagare, och då med snabba och precisa leveranser. Andra har förstått att även ”first mile”, inhämtning från avsändare, har nya möjligheter. Shyp har dragit det sistnämnda långt: avsändaren tankar upp en bild i Shyp-appen, resten löser Shyp – upphämtning på precisa tider valda av avsändaren, emballering och vidare transport.

Alla tar de konsumentens behov som utgångspunkt och bygger affären efter det. De löser delar av transportkedjan med ”vanliga” transportörer men frontar inte med det mot den som köper tjänsten.

Varken vi som transportörer eller transportköpare kan stå kvar vid sidolinjen och se på under tiden som nya aktörer positionerar sig på olika delar av marknaden – här finns istället en möjlighet att lära nytt och utvecklas!

Vi på Bring och många med oss pratar om att låta konsumenten ta makten över sista delen av leveransen, men jag tvivlar på att det räcker så länge vi är kvar i dagens nätverksstruktur. Exempelvis matbutiker på nätet bygger kompletta logistikkedjor med konsumentens behov som utgångspunkt vilket gör att de levererar mat med kort ledtid på en tidpunkt du själv väljer redan vid köpet = fantastisk köpupplevelse. Jag anser att även vi större transportörer måste klara av det motsvarande i distributionen. Tekniken finns, men det krävs en god portion mod för att lyckas.

En kritisk faktor för e-handeln är hur sent paketen kan hämtas från lager eller butik. De största e-handlarna kan ofta påverka detta till viss del, men begränsas av att sortering och distribution sker i ett nätverk anpassat till företagsleveranser. Oavsett hur mycket konsumentmakt vi ger i slutet av leveransen så kommer vi inte ifrån att det är företagspaketen som styr ledtider och kapacitet i nätverket.

Om vi istället vände på logiken helt och lät konsumentgodset styra nätverket så skulle det i betydligt större utsträckning vara möjligt att e-handla sent på kvällen eller natten och sedan som standard få garanterad leverans redan kommande kväll.

Med hjälp av den teknik som finns tillgänglig inom kapacitets- och transportoptimering så kommer mottagaren att ha full kontroll på leveransen – val av tid och plats för leveransen och möjlighet att ändra preferenser hela vägen fram till dörren.

Jag tror att det krävs stora investeringar och breda samarbeten mellan transportörer och transportköpare för att lyckas – men de som vågar satsa har mycket att vinna!


Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Jobb & karriär

Inga händelser

Sök i nyheter

Kalendarium

20 dec
Transasia
Djakarta, Indonesien
10 jan
Transportforum
Linköping
29 jan
NITL Summit
Intercontinental, Dallas, USA
08 mar
D-congress
Göteborg
13 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland

Köpa ny transportbil?

Transportbilsguiden 2017

Transportbilsguiden 2017

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.